Himmelske dage venter tusindvis af gæster i Herning

Når der 30.maj - 2.juni er "Himmelske Dage" i Herning, vil omkring 400 arrangementer sætte massivt præg på byen

Det vil summe af liv, debat, musik og tro, når Herning fra 30.maj til 2.juni er vært for "Himmelske Dage".

På blot fire dage vil et væld af forskellige arrangører med tilknytning til kirken være værter for omkring 400 forskellige events, koncerter, debatter, gudstjenester om meget mere.

"Vi inddrager kunsten og museerne i Herning. Vi rykker ud på gaden med arrangementer for kirkelighed, folkelighed og værdier i Danmark. Det er den danske folkesjæl, der skal holdes fest for," fortæller en begejstret biskop i Viborg Stift, Henrik Stubkjær.

I Herning Kommune er borgmester Lars Krarup glad for, at byen kan tage imod de mange gæster.

"Vi har efterhånden en lang erfaring med at inddrage byens rum til store, festlige og folkelige arrangementer, og jeg ser frem til at opleve, hvordan de mange arrangører vil aktivere hele Herning under Himmelske Dage. Vi er rigtig glade for at være valgt som værtsby, og jeg er sikker på, at det bliver en stor oplevelse, for alle der deltager," siger Lars Krarup.

Majestætsbesøg, U2-gudstjeneste og markedsplads 

Blandt de mange højdepunkter under de fire dage kan fremhæves, at Torvet i Herning torsdag vil være ramme om en stor åbningsgudstjeneste under åben himmel, efterfulgt af et 750 meter langt kaffebord til 5000 mennesker, og fredag aften er der på Torvet en stor aften-gudstjeneste med U2-tema og Die Herren-koncert. 

Jyske Bank Boxen kan man lørdag aften opleve "Det Himmelske Show" med blandt andet værterne Peter Mygind og Dina Al-erhayem og et gospelkor med 1700 sangere. 

Lørdag er der også en festgudstjeneste i Herning Kirke for at fejre Danske Sømands - og Udlandskirker 100 jubilæum. Hendes Majestæt Dronning Margrethe II deltager i festgudstjenesten.

På Markedspladsen vil "Mulighedernes Marked" torsdag, fredag og lørdag være fyldt med telte, boder og workshops, hvor man kan blive klogere på det meste mellem himmel og jord, og i Sdr. Anlæg vil der være et helt døgn kun for unge.

Søndag rundes af med en stor radio-transmitteret afslutningsgudstjeneste i Skulptur-parken i Birk, hvor folk sendes hjem i engageret stemning, og hvor stafetten gives videre til København, der er næste arrangør af Himmelske Dage.